donderdag 5 juli 2012

In Europa in Den Bosch of toch in Eindhoven

Pas geleden las ik in de NRC een klein stukje met in de onderkop "in Den Bosch herleeft het klassieke Europese koffiehuis". Het betreft hier het presenteren van een boekhandel "in de traditie van het humanisme". In deze nieuwe omgeving, die gevestigd moet worden in het Oude Koningstheater, moet het Europagevoel worden vormgegeven met boeken, kranten, koffie, wijn en klassiek muziek. Met een hoog 19e en vroeg 20ste eeuws gehalte. Er moet gelegenheid zijn voor ruimte en debat.
Het initiatief komt van Rob Riemen, collega- theoloog en directeur van Nexus, samen met boekhandelaar Margriet van Veen, voormalig boekverkoopster bij Adr. Heijnen in Den Bosch.
In In Europa is alleen maar plaats voor het betere boek en veel klassiekers. Ik ben benieuwd als het zover is.
Maar denk ik dan. Een boekwinkel met alleen het goede boek en klassiekers? Die ken ik toch allang.... In Eindhoven zit al geruime tijd Boekhandel Spijkerman. Gevestigd aan de Kleine Berg waar Stein achterin zetelt in zijn bescheiden winkel.


Nou, Stein heeft dan wel geen koffie, wijn of klassieke muziek in de winkel. Wel altijd tijd, mits niet te druk in de winkel voor een (boek)gesprek. Het is wel een hele echte boekhandel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten